Aalmarkt project; Catharinasteeg

Projectoverzicht ipad_logo

Aalmarkt project; Catharinasteeg

Locatie:

Leiden

Opdrachtgever:

MRP Development

Architect:

Rijnboutt

Status:

In uitvoering

Het Aalmarktproject bestaat uit vier deelprojecten:
- Stadsgehoorzaalwinkel
- het Waagblok
- Catharinasteeg
- Haarlemmerstraatblok
In deze blokken wordt er in totaal 24.000m² winkeloppervlak herontwikkeld, waarvan 8.000m² uitbreiding en 16.000m² renovatie. Rekening houdend met de monumenten in het gebied worden er grotere winkelunits gecreëerd, zodat grotere fashionketens zich in het Aalmarktgebied kunnen vestigen. Om de Haarlemmerstraat en de Breestraat beter met elkaar te verbinden wordt er een nieuwe winkelstraat gemaakt en wordt de Waaghoofdbrug verlegd. Daarnaast omvat het project horeca, woningen en een openbare bewaakte fietsenstalling.

MRP Development realiseert hier 5.700 m² winkels, deels over meerdere lagen. In de nieuwe binnentuin (het Catharinahof) is ruimte voor cultuur en horeca met terrassen. Boven een deel van de winkels komen 21 sfeervolle, grotendeels appartementen in monumentale panden. Deze panden worden gerenoveerd en gerestaureerd en veelal verweven met nieuwbouw.

Eind april is gestart met de sloopwerkzaamheden en is inmiddels ook de realisatie van de nieuwe steeg door du Prie bouw & ontwikkeling gestart.