CHDR

LocatieLeiden

OpdrachtgeverCHDR

ArchitectArchitectenbureau Cepezed

KenmerkenNieuwbouw

StatusOpgeleverd

Sluiten

De nieuwbouw voor het onderzoeksbedrijf ‘Centre for Human Drug Research’ is een gebouw dat gebruikt wordt als kantoorruimte maar ook het daadwerkelijke onderzoek vindt hier plaats. Patiënten hebben hier een tijdelijk onderkomen om langduriger te kunnen worden gevolgd.
Het gebouw heeft een betonnen parkeerkelder. De hoofddraagconstructie bestond uit een stalen constructie las zichtwerk en vloeren van kanaalplaten. Het exterieur kenmerkte zich door een moderne uitstraling met een structurele vliesgevel rondom en de met aluminium afgewerkte binnenwanden. Het gehele pand hebben we voorzien van een klimaatplafond. Op de begane grond is de entree met daarbij de filmzaal gerealiseerd. De onderste verdiepingen bestaan uit kantoren met een eigen keuken en kantine en op de bovenste drie verdiepingen worden onderzoeken verricht en zijn er de slaapkamers voor patiënten gerealiseerd.
De bouw werd met de grootste zorg verricht. Omdat in de naastgelegen laboratoria tijdens de bouw werd doorgewerkt werd door middel van grondverdringende schroefpalen gekozen voor een trillingsarm systeem voor de bouw van de fundering. Ook de damwanden voor het realiseren van de betonkelder werden gedrukt en niet getrild. Vanwege de zorgfunctie werd er daarnaast ook veel aandacht besteedt aan het schoon verwerken van de verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld de luchtkanalen.

Projecten

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.