Forum

LocatieDen Haag

OpdrachtgeverFlow Real Estate

ArchitectDoepel Strijkers

KenmerkenBinnenstedelijk/ renovatie/ herindeling

StatusOpgeleverd

Sluiten

Een van de meest in het oog springende gebouwen in Den Haag, het stadhuis complex, is het geesteskind van de Amerikaanse architect Richard Meier. Dit complex is het hart van het gerevitaliseerde centrum van Den Haag en heeft een cluster van winkels, kantoren, een bibliotheek en een ondergrondse parkeergarage rond het nieuwe gemeentehuis gevormd. De kantoren, die werden gebouwd in 1994, zijn in het gedeelte van het complex bekend als “Forum”. Het gebouw bestaat uit 14 verdiepingen en onder het gebouw is een parkeergarage gelegen. Het gebouw is door ons geheel gerenoveerd. Het volledige gebouw werd leeg gesloopt en is klaargemaakt voor verhuur. Op alle verdiepingen werden om de 1.80 m nieuwe bandrasters en systeemplafonds geplaatst maar nog geen wanden. Op deze manier waren de ruimtes nog flexibel in te delen. De klimaatinstallaties en elektronische voorzieningen zijn nieuw aangebracht in het hele gebouw. Alle wanden zijn voorzien van nieuw spackwerk en zijn net als alle kozijnen geschilderd. De toiletgroepen zijn voorzien van nieuw sanitair en tegelwerk. Alle vloeren zijn voorzien
van een egalisatielaag. Het project is gelegen in de Haagse hoogstedelijke binnenstad, wat de nodige complexiteit aan de logistiek van het project toevoegde. Goede communicatie met de stakeholders was daarom van het grootste belang.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.