Naar overzicht

Werkzaamheden herbestemming Engelbertha Hoeve te Leiden gestart

  • Nieuws
  • 22 februari 2021

Werkzaamheden herbestemming Engelbertha Hoeve te Leiden gestart

De werkzaamheden voor herbestemming Engelbertha Hoeve te Leiden zijn gestart. In opdracht van Stadsherstel Amsterdam zal Du Prie de herinrichting van de monumentale Engelbertha Hoeve uitvoeren. De hoeve is gelegen aan de Hoge Morsweg te Leiden.

De 17e eeuwse boerderij “welgelegen” verkreeg in 1977 de monumentale status en is in de jaren ‘80 omgebouwd tot restaurant “De Engelbertha Hoeve.” De hoeve zoals wij die nu kennen is opgebouwd in een bijzondere T vorm, bestaande uit drie monumentale voorgebouwen.

Het voormalig restaurant zal getransformeerd worden tot een 11-tal woningen. Bij het ontwerp van de herbestemming is bijzondere aandacht besteed aan een maximaal hergebruik van materialen en instandhouding van het monumentale karakter, waarbij ook de bestaande kwaliteiten van de fraaie buitenruimte zijn opgenomen in het herinrichtingsplan.

De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2021 afgerond zijn.

De vertoonde impressies betreffen voorlopige ontwerpen door Marcel van Dijk Architektenburo

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling