Naar overzicht

Groene Hart Topmavo geopend

  • Nieuws
  • 18 januari 2019

Groene Hart Topmavo geopend

Op donderdag 17 januari heeft burgemeester Liesbeth Spies officieel het nieuwe gebouw van de Groene Hart Topmavo in Alphen aan den Rijn geopend. Met de feestelijke ceremonie in de aula kwam een einde aan een bouwperiode van ruim een jaar. De Topmavo is het eerste afgeronde project uit het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De meest opvallende ruimte van de nieuwe Topmavo is de aula: door grote daklichten in het dak van de school komt er door de vide boven de aula de hele dag buitenlicht in de aula. De leerpleinen en lokalen op de eerste en tweede verdieping komen uit op een balustrade die uitkijkt op de aula. Zo is de hele school licht, open en overzichtelijk. Raymond Ophuis, hoofd Huisvesting van SCOPE scholengroep, wijst op het milieu-aspect: “We gaan echt een stap verder dan het basisniveau wat je voor een bouwvergunning moet bereiken: CO-2-gestuurde ventilatie, warmteterugwinning, daglichtgestuurde verlichting langs de gevels en led-verlichting in het gebouw. Echt een mooi resultaat.”

De nieuwbouw is onderdeel van het Masterplan Onderwijsvernieuwing Voortgezet Onderwijs van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het Groene Hart Lyceum huist sinds begin dit jaar tijdelijk in de oude Topmavo, terwijl het onderkomen aan de Tolstraat volledig vernieuwd wordt door Du Prie bouw & ontwikkeling. In 2020 verhuist het Lyceum  weer terug. Aan de Tolstraat ontstaat zo een schoolcampus met ook nog een nieuw sportgebouw dat de Topmavo en het Lyceum samen zullen delen. Bekijk hier de video over de nieuwbouw van de Topmavo, gemaakt door Groene Hart Scholen.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling