Naar overzicht

Het dak eraf!

  • Nieuws
  • 1 juli 2020

Het dak eraf!

Met de bouwvak voor de deur stond er bij Du Prie nog een werk van grote hoogte op het programma. Het alom bekende glazen dak van het Stadhuis in Leiden, gedragen door een stalen constructie, werd eind juli door Du Prie met uiterste zorg gedemonteerd en verwijderd. Het was indrukwekkend toen de enorme stalen spanten van ca. 2000 kg per stuk door de kraan werden afgevoerd. De operatie werd met succes uitgevoerd en het materiaal is voor hergebruik ingezet. Op deze manier dragen de gemeente Leiden en Du Prie bouw & ontwikkeling samen bij aan de circulaire economie. Daar zijn we trots op!

Leuk om te vermelden over dit bijzondere project is dat Du Prie in 1999 het glazen dak van het atrium heeft gerealiseerd. In 2000 resulteerde dit in een Eervolle vermelding bij de Nationale Staalprijs en in 2001 ontvingen wij hiervoor zelfs de Nationale Renovatieprijs. Beide keren was onze vakkundige collega Fred van der Hoorn hierbij betrokken als bedrijfsleider van de renovatie van het Stadhuis.

Kijk hier voor het nieuwsbericht van gemeente Leiden over dit onderwerp.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling