Naar overzicht

In memoriam ir. M.J.M. (Max) du Prie

  • Nieuws
  • 17 oktober 2022

In memoriam ir. M.J.M. (Max) du Prie

Onze geliefde en gerespecteerde oud-directeur en voormalig eigenaar Max du Prie is op 4 oktober 2022 op 77-jarige leeftijd overleden, omringd door zijn familie.

Max werd op 12 augustus 1945 geboren als oudste kind van Martien en Cor du Prie. Zijn vader was de grondlegger van het bedrijf. Max groeide in Leiden op in een huis naast het bedrijf. Na het behalen van zijn HBS-diploma ging hij Civiele Techniek studeren aan de universiteit Delft. Op het Delfts Studenten Corps leerde hij vrienden voor het leven kennen en ook de liefde met zijn vrouw Gé bloeide in die tijd op. Met het Delftse ingenieursdiploma op zak ging Max uiteindelijk bij zijn vader in de zaak werken. In 1976 kwam zijn vader plotseling door een fataal ongeval om het leven. Vanaf die dag ging Max, samen met zijn broer Joop, leiding geven aan het bedrijf. In 2010 heeft zijn zoon Martijn het stokje van hen overgenomen.

Als bedrijf danken wij hem voor zijn daadkracht, durf, humor en sterk plichtsgevoel. Hij stond er wanneer hij er moest zijn. Hij keek verder dan het gebaande pad, durfde gewaagde en vernieuwende stappen te zetten, waaronder de ontwikkeling van het meubelplein in Leiderdorp in de jaren ’80. Dit was de start van de projectontwikkeling, wat tevens resulteerde in mooie bouwprojecten. Het bedrijf groeide en bloeide tot een betrouwbaar, gezond en succesvol bedrijf. Hard werken en staan voor kwaliteit hebben het bedrijf de naamsbekendheid gegeven die het nu heeft. Daar zijn wij hem altijd dankbaar voor.

Als familieman genoot hij van het leven. Maar altijd zonder enige ijdelheid. Alles stond in het teken van zijn gezin, familie, goede vrienden en de mensen binnen het bedrijf. Hij vond het fijn om te geven en te zorgen dat iedereen het goed had. Hij zette zichzelf hierbij nooit op de eerste plaats.

Wij zullen hem missen, maar nooit vergeten.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling