Naar overzicht

Leids pronkstuk opgeleverd

  • Nieuws
  • 26 november 2021

Leids pronkstuk opgeleverd

Leiden, 25 november 2021

Voor het Leidse pronkstuk “De Engelbertha Hoeve”  in Leiden breekt een nieuw tijdperk aan. Het monumentale pand is na een volledige renovatie en herinrichting bouwkundig opgeleverd door Du Prie bouw & ontwikkeling en zal daarmee haar oude functie als hoeve weer gaan vervullen.

In opdracht van Stichting Stadsherstel Amsterdam werd De Engelbertha hoeve aan de Hoge Morsweg te Leiden volledig gerenoveerd. De hoeve is getransformeerd tot 11 duurzame en moderne woningen, ontworpen door architektenburo Marcel van Dijk. Bij het ontwerp en de uitvoering is zorg gedragen voor een maximaal hergebruik van materialen en instandhouding van het monumentale karakter, waarbij ook de bestaande kwaliteit van de fraaie buitenruimte is opgenomen in het herinrichtingsplan.

De hoeve, prachtig gelegen aan de Oude Rijn, deed jaren dienst als restaurant en is voor veel Leidenaren een begrip. De 17e-eeuwse boerderij, met de destijds toepasselijk gekozen naam “Welgelegen”, verkreeg in 1977 de monumentale status. Vanaf de jaren 80 werd zij gebruikt als restaurant, waarmee de naam wijzigde naar de huidige “Engelbertha Hoeve”.

Opdrachtgever: stichtingstadsherstelamsterdam

Architect: Architektenburo Marcel van Dijk

Dank aan al onze partners betrokken bij dit mooie project.

van Dijke b.v. Overdevest adviseurs

Maurice van leeuwen, bouwkundig toezicht Leeuwen Bouwmanagement Gijs Hoen, Stadsherstel Ruth van der Puijl, Stadsherstel

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling