Naar overzicht

Nieuw CardioVasculair Interventie Centrum voor het Leids Universitair Medisch Centrum.

  • Nieuws
  • 16 april 2021

Nieuw CardioVasculair Interventie Centrum voor het Leids Universitair Medisch Centrum.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een geheel nieuw CardioVasculair Interventie Centrum (afgekort tot CVIC). Du Prie bouw & ontwikkeling is al jaren onderdeel van het vaste bouwteam van het LUMC, dat zich kenmerkt als een centrum voor medische vernieuwing.

Het onlangs opgeleverde centrum bestaat uit vier OK’s, drie hartkatheterisatiekamers en twee hybride OK’s. Met de nieuwste innovaties kunnen cardiologen en thoraxchirurgen nog beter samenwerken in het verrichten van onderzoek en behandeling.

Hygiëne en luchtdrukhiërarchie zijn van zeer groot belang om zo verspreiding van infecties te voorkomen, tijdens de bouw en bij de opgeleverde afdeling. In het CVIC wordt in de hartkatheterisatiekamers en hybride kamers gebruik gemaakt van straling ten behoeve van diagnose en voor behandeling. Het voorkomen van doorstralen naar andere ruimten was een van onze uitdagingen bij de realisatie van dit project.

Vanaf de ontwerpfase heeft Du Prie als bouwkundig aannemer de coördinerende rol aangenomen binnen het bouwteam. Zo konden wij bijdragen aan de maakbaarheid van het ontwerp en het inpassen van de installaties in de bouwkundige situatie.

De complexe logistieke situatie in een bestaand en operationeel LUMC vormen alledaagse uitdagingen voor onze uitvoerders. Door gedegen technische uitwerking en goed overleg met de verschillende stakeholders (zoals afdeling Nieuwe Werken van het LUMC, nevenaannemer Heijmans en onze onderaannemers) hebben zij het voor elkaar gekregen de bouw binnen de planning en naar ieders tevredenheid op te leveren. Het resultaat: een hypermoderne afdeling, klaar voor de toekomst.

 

Vanaf februari 2021 is het nieuwe CVIC in het LUMC operationeel.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling