Naar overzicht

Modern sportgebouw in Alphen aan den Rijn

  • Nieuws
  • 28 november 2019

Modern sportgebouw in Alphen aan den Rijn

Naast de nieuwe gebouwen van de Topmavo en het Lyceum aan de Tolstraat in Alphen aan den Rijn verrijst een gloednieuw en modern sportgebouw. Het gebouw wordt in januari 2020 in gebruik genomen en bestaat uit vijf zalen. Op de begane grond zijn twee zalen met daartussen tien kleedkamers met doucheruimtes. De andere drie zalen bevinden zich op de eerste verdieping en zijn dankzij de flexibele wanden tussen de zalen ook als één grote sporthal te gebruiken. De zalen boven zijn hoger dan normale gymzalen, wat ze uitermate geschikt maakt voor bepaalde sporten zoals volleybal en korfbal. Boven komt ook een instructieruimte die uitkijkt op de zaal.
De docenten die afgelopen week een rondleiding kregen waren erg enthousiast over de veelzijdigheid van het gebouw, dat goed uitgerust is met allerlei moderne voorzieningen. De ringen en wandrekken zijn elektrisch te bedienen. Door de plaatsing van de toestellen zijn leuke en flexibele sportopstellingen mogelijk. In een van de bovenzalen komt een klimwand en elke zaal krijgt een grote touch TV voor bijvoorbeeld ondersteuning van het lesprogramma.
Omdat veiligheid een belangrijk aspect is, zijn alle obstakels handig weggewerkt. Daarnaast worden de wanden bekleed met absorberend materiaal om de galm te reduceren naar een gezond niveau.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling