NIEUWS NIEUWBOUW EN VERBOUW SCALA COLLEGE ALPHEN A/D RIJN

12 januari 2023
Een nieuw jaar is aangebroken en er is alweer zoveel veranderd bij de verbouwing van het Scala College. Vandaag werden de laatste stalen trappen in het hoofdgebouw ingehesen. Een klus die altijd spectaculair blijft en zorgt voor mooie foto’s.
15 oktober 2022

Een dronevlucht brengt de vorderingen bij het Scala College mooi in beeld.
26 juli 2022
Impressie van het nieuwe Scala College
19 april 2022
Een kijkje achter de bouwdoeken bij het Scala College project aan de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn. Voor omwonenden lijkt een bouw soms traag te gaan, maar deze video laat zien dat er achter de bouwdoeken heel veel gebeurt. De video laat het leggen van de kanaalplaten op de begane grond en het gieten van schuimbeton voor de sportvloer zien.

18 maart 2022

Lekker op weg, de eerste kanaalplaatvloeren liggen op hun plek!

 

22 februari 2022

De bouw van het Scala College in Alphen aan de Rijn is gisteren van start gegaan. En hoe! Vier leerlingen van het college droegen hun ‘steentje’ bij. In aanwezigheid van bestuur en directieleden van het college, wethouder Han de Jager en Martijn du Prie, metselden zij zelf de eerste stenen.

 

11 januari 2022

U heeft het al gemerkt, wij zijn volop aan de slag! De sloopwerkzaamheden zijn nagenoeg klaar en we zijn begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. In de afgelopen periode hebben wij tevens de schroefinjectie palen bij de bestaande school uitgevoerd. Voor de komende tijd staan de volgende werkzaamheden op de planning:

Heiwerk nieuwbouw gaat ca 19 januari starten, de werkzaamheden duren ca 2 weken

Hierna zal er gestart worden met de beton- en staalconstructie

In de bestaande bouw zullen in de maanden januari en februari nog enkele sloopwerkzaamheden plaats vinden

We doen ons best de geluidsoverlast tot een minimum te beperken maar zeker in geval van heien kunt u hinder ondervinden. Wij houden ons aan de werktijden zoals beschreven op deze pagina en hopen op uw begrip.

 

12 oktober 2021

Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van het nieuwbouwproject van het Scala College in Alphen aan den Rijn. De overeenkomst is getekend door Frank de Wit, voorzitter college van bestuur van het Scala College & Coenecoop College, Martijn du Prie, directeur van Du Prie Bouw en Ontwikkeling, en de heren Berendsen en Van Maren, Homij Technische Installaties. De nieuwbouw aan de Henry Dunantweg dient ter vervanging van het schoolgebouw aan de Diamantstraat. In juli van dit jaar is begonnen met de sloop van het oude gebouw van Scope Scholengroep, de oude Topmavo. In november kan worden gestart met de bouw van het schoolgebouw van het Scala College, waar de bovenbouwklassen vmbo en havo vanaf 2023 hun lessen zullen gaan krijgen.

 

 

 

 

 

1 oktober 2021

Welkom op deze nieuwspagina. Wij houden u middels deze pagina graag op de hoogte van alle ontwikkelingen  van het mooie project: “Nieuwbouw en verbouw Scala College Alphen a/d Rijn.”  Wanneer u deze pagina leest treft u ook bijzondere aankomende momenten aan. Mist u een bericht? Dan kunt u ons altijd een tip geven via ons meldingsformulier.

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.