Historie

Het bedrijf du Prie is gestart toen Martien du Prie in 1964 een Leids aannemingsbedrijfje overnam van Leo Zitman. Het bedrijf was gevestigd aan het Utrechtse Jaagpad in Leiden en er werkten toen zes man personeel. Door hard werken en slimme acquisitie groeide het bedrijf gestaag en in 1975 werd het tijd om te verhuizen naar een nieuw, groter pand. Dit resulteerde in de nieuwbouw van het huidige pand aan de Admiraal Banckertweg in Leiden. Vlak voor de opening van het nieuwe pand kreeg Martien du Prie een noodlottig ongeval en overleed op weg naar het ziekenhuis.

Zoon Max was al in het bedrijf werkzaam en zoon Joop kwam na het overlijden van zijn vader ook in het bedrijf werken. Beiden hadden toen al de opleiding Civiele Techniek aan de TU in Delft afgerond en werkervaring opgedaan bij andere bouwondernemingen. Samen werden zij vanaf 1975 eigenaar en hebben het bedrijf uit laten groeien tot een middelgroot bouwbedrijf met eigen projectontwikkeling.

Inmiddels is het bedrijf na een gefaseerde overname sinds 2010 volledig in handen van Martijn du Prie, de zoon van Max en de derde generatie in het familiebedrijf. Martijn heeft, net zoals Max en Joop, Civiele Techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Met Martijn is er een moderniseringsslag in het bedrijf gemaakt, bijvoorbeeld in de systemen die gebruikt worden en de manier van communiceren binnen de projecten. De groei van het bedrijf zet gestaag, maar met beleid, door. Geen gekke sprongen maken als reactie op de veranderende markt, maar met beide benen op de grond prachtige projecten neerzetten waar wij trots op zijn.

  • 1964oprichting du Prie door Martien du Prie
  • 1976overname door Max en Joop du Prie
  • 2010overname door Martijn du Prie

Meer weten?

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Stuur bericht

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.