Bouwen voor de volgende generatie

Scroll verder

Kwalitatief, mooi, duurzaam en flexibel

De geschiedenis van ons bedrijf, die ruim zes decennia teruggaat, geeft ons een unieke uitgangspositie om te bouwen voor de toekomst. Kwalitatief, mooi, duurzaam en flexibel. We koesteren tradities en ‘ouderwets’ vakmanschap en staan tegelijkertijd open voor innovaties en nieuwe mogelijkheden.

Onze visie

du Prie bouwt en ontwikkelt op het snijvlak van traditie en vernieuwing. Wij hanteren een geperfectioneerd proces en bouwen op een slimme, innovatieve manier. Zo kunnen wij de beste kwaliteit leveren voor een realistische prijs. Wij bouwen samen, vanuit een persoonlijke relatie. Het feit dat wij een familiebedrijf zijn, zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn en de betrokkenheid groot. Wij zijn ervan overtuigd dat dit tot betere resultaten leidt en het maakt ons onderscheidend in de markt.

Familiebedrijf

Het team van du Prie telt zo’n 100 medewerkers. Zij werken veelal ‘buiten’ op een bouwplaats of zorgen op ons kantoor in Leiden dat alle projecten goed verlopen. En onderscheidend in de markt: du Prie heeft een eigen volledig uitgeruste machinale timmerwerkplaats, waar onze professionals de mooiste dingen maken.

Binnen onze platte, informele organisatie zijn alle functies en rollen belangrijk, en iedereen krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen. Ook bieden we als erkend leerbedrijf ruimte aan scholieren die het vak willen leren van de beste professionals; stages en afstudeeropdrachten maken we ook graag mogelijk. We werken hard, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsfeest, een teamactiviteit of een gezellige borrel.

Certificeringen

Onze historie

Martien du Prie startte als eerste generatie een bouwbedrijf dat decennia later nog steeds wordt gerund door de familie. Ons groeiende familiebedrijf, dat inmiddels vele tientallen unieke projecten heeft gerealiseerd, werkt innovatief op basis van ‘ouderwetse’ kwaliteit.

1964

Leo Zitman van het gelijknamige Leidse bouwbedrijf neemt Martien du Prie in de jaren ‘50 in dienst als stagiair. Als snel wordt hij, slim, vaardig en zakelijk als hij is, hoofduitvoerder en rechterhand van Leo. Het was voor Martien een eer en een droom die uitkwam toen hij dit bedrijf in 1964 overnam: de naam du Prie op de gevel van het pand aan het Utrechts Jaagpad in Leiden.

1975

du Prie heeft een eigen timmerwerkplaats en timmert ook figuurlijk aan de weg, met opdrachten op het gebied van nieuwbouw, renovatie en restauratie in heel Nederland. De renovatie van de Zijlpoort in Leiden is een visitekaartje.

1976

In 1976 nemen zoons Max en Joop onverwacht het groeiende bouwbedrijf van hun vader over, gesteund door de ‘oude rotten’ binnen het bedrijf. Er waait een nieuwe wind, met oog voor kosten en efficiency, maar de vaste waarden blijven. Voorzichtig zijn en durven. Grote lijnen zien met oog voor detail. Eerlijk zijn en elkaar iets gunnen. ‘Er is maar één prijs voor succes en dat is hard werken.’ Het motto van hun vader.

1980

Vaste klanten zijn ziekenhuizen, bibliotheken, de Grofsmederij, de wolfabriek en de Rijksgebouwendienst. Ze zorgen voor een solide basis onder het bedrijf.

1986

Vernieuwing wordt omarmd, zowel in de bouwprojecten als op kantoor. Een van de innovatieve projecten in die tijd was het Meubelplein in Leiderdorp. Onze eerste projectontwikkeling en een omvangrijk project.

2000

Al sinds de start is er aandacht voor de familiewaarden. Wie bij du Prie werkt, blijft er werken – aldus een van de oud-collega’s. Een 25- of 40-jarig jubileum is geen uitzondering in die tijd. En dat geldt nog steeds.

2010

Midden in de kredietcrisis neemt Martijn het stokje over. De derde generatie bouwt voort op de bewezen waarden en expertise van du Prie bouw & ontwikkeling. ‘Toen ik bij “ons” in dienst kwam, ondertekenden we mijn arbeidsovereenkomst. Bijzonder om de namen ir M.J.M du Prie, ir J.H. du Prie en ir M. du Prie onder dat contract te zien.’

Nu

De focus ligt nu op consolideren en verduurzamen. Met een pragmatische, flexibele instelling en gevoel voor het juiste moment. Inmiddels zijn onder leiding van Martijn tientallen mooie opdrachten afgerond en in gang gezet. Het du Prie-blauw en -groen is een visitekaartje. En het familiegevoel is er nog steeds: de fundering van het bedrijf.

Onze experts maken het verschil

De mooiste bouwprojecten kunnen wij alleen realiseren dankzij de kennis, ervaring en inzet van onze mensen. Daarom zorgen wij goed voor onze medewerkers. Met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met een veilige, fijne en stimulerende werkomgeving. Met aandacht voor de privésituatie als dat nodig is. Collega’s blijven veelal tot aan hun pensioen bij ons in dienst. Dat is veelzeggend, en daar zijn we best trots op.

groepsfoto

Wij denken graag met u mee

Met du Prie bouwt u verder. Heeft u een concrete vraag of wilt u meer informatie over onze werkwijze of een project? Onze experts staan voor u klaar.

Neem contact op
Meer weten? Vraag het gerust
Martijn du Prie
Directeur-eigenaar