Aalmarkt project; Catharinasteeg

LocatieLeiden

OpdrachtgeverMRP Development

ArchitectRijnboutt

KenmerkenRenovatie / Restauratie / Woningbouw / Utiliteitsbouw / Nieuwbouw

StatusOpgeleverd

Sluiten

Het Aalmarktproject bestaat uit vier deelprojecten:
– Stadsgehoorzaalwinkel
– het Waagblok
– Catharinasteeg
– Haarlemmerstraatblok

In deze blokken is er in totaal 24.000m² winkeloppervlak herontwikkeld, waarvan 8.000m² uitbreiding en 16.000m² renovatie. Rekening houdend met de monumenten in het gebied zijn er grotere winkelunits gecreëerd, zodat grotere fashionketens zich in het Aalmarktgebied hebben kunnen vestigen. Om de Haarlemmerstraat en de Breestraat beter met elkaar te verbinden is er een nieuwe winkelstraat gemaakt en is de Waaghoofdbrug verlegd. Daarnaast omvat het project horeca, woningen en een openbare bewaakte fietsenstalling.

Du Prie heeft hier 5.700 m² winkelruimte realiseerd, deels over meerdere lagen. In de nieuwe binnentuin (het Catharinahof) is ruimte gemaakt voor cultuur en horeca met terrassen. Boven een deel van de winkels zijn 21 sfeervolle, grotendeels appartementen gemaakt in monumentale panden. Deze panden zijn gerenoveerd en gerestaureerd en veelal verweven met nieuwbouw.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.