Arsenaal

LocatieLeiden

OpdrachtgeverVastgoedbedrijf Universiteit Leiden

ArchitectHoek & Wit Architecten

StatusOpgeleverd

Sluiten

Het oorspronkelijke Arsenaal is gebouwd in 1818 als kazerne. Na de ingrijpende renovatie en verbouwing in 1981-1983 was het gebouw nu weer toe aan groot onderhoud / een grootschalige renovatie. Naast een upgrade op het gebied van installatietechniek en de nodige verduurzaming van het pand betreft het ook een deels gewijzigd programma dat zal transformeren van boekenopslag naar onderwijs en werkruimten.

Het Arsenaal is vanaf begin 2019 gerenoveerd en gerestaureerd. Er is een slag gemaakt in de modernisering van dit gemeentelijk monument. Naast het aanpakken van het achterstallig onderhoud is een laagtemperatuur installatie aangelegd zodat het gebouw later aangesloten kan worden op een WKO-netwerk. Met als uiteindelijke doel om het gebouw volledig gasloos te maken. Het verduurzamen van het gebouw wordt gemeten met de BREEAM-methodiek. Het gebouw heeft een Excellent-score behaald.
Bouwkundig gezien worden enkele ingrepen uit de vorige renovatie hersteld om de hooggewaardeerde carrés beter te ervaren en tevens te voldoen aan de visie van de faculteit; een open gebouw dat bedraagt aan transparantie en ontmoeting van medewerkers en studenten.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.