De 5-Keizers

LocatieAmsterdam

OpdrachtgeverCredit Suisse Asset Management

ArchitectDam & Partners

KenmerkenBinnenstedelijk/ monument

StatusOpgeleverd

Sluiten

Dit project omvatte het renoveren van het kantorencomplex de 5 Keizers, bestaande uit 5 panden aan de Keizersgracht/Wolvenstraat te Amsterdam en het renoveren van het achterliggende tuinhuis.

De Amsterdamse grachtengordel staat sinds augustus 2010 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De grachtengordel is een monument van wereldformaat. Dit houdt wel in dat aan het uiterlijk van de gevels van deze grachtenpanden niets gewijzigd mocht worden en daarom zijn alleen de stalen ramen vervangen door aluminium ramen en de huidige beglazing in hr++ beglazing. Tevens werd de buitenzijde volledig opnieuw geschilderd.

De binnenzijde van de 5 Keizers is volledig gerenoveerd. De panden zijn onderling met elkaar verbonden gebleven en 3 panden zijn geschikt gemaakt als hoogwaardige kantoorruimtes. In het souterrain op nummer 287 is een supermarkt gehuisvest.

De panden werden geheel leeg gesloopt en vervolgens opgebouwd met nieuwe kernen met liften, nieuwe trappenhuizen en nieuwe elektro- en werktuigbouwkundige installaties. Ook werden de panden voorzien van koeling en is de isolatiewaarde verhoogd. Op het dak van de panden is een nieuwe indeling gemaakt t.b.v. van de diverse installaties.

Achter de 5 Keizers ligt een zogenaamde “keurtuin”. Deze tuin behoort tot een van de beschermde tuinen in de Amsterdamse binnenstad. In deze tuin ligt ook het tuinhuis wat ook tegelijkertijd met de 5 panden gerenoveerd werd. Hier moest dus ook goed rekening gehouden worden met de beplanting en de bomen die in deze “keurtuin” stonden.
Een prachtig project op een unieke locatie.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.