Hermes City Plaza

LocatieRotterdam

OpdrachtgeverEgeria

ArchitectExterieur: Van Wilsum Van Loon/ Interieur: Standard Studio

KenmerkenBinnenstedelijk/ dakopbouw/ renovatie

StatusOpgeleverd

Sluiten

Aan het Stadhuisplein in Rotterdam realiseerde du Prie de renovatie en herindeling van een bestaand pand, met erboven een nieuwe, 2-laagse dakopbouw.

De oorspronkelijk functie (commerciële plint met kelderruimte en kantoren op de 4 verdiepingen) is uitgebreid naar een commerciële plint met studentenhuisvesting op de 6 verdiepingen en een gedeelde kelder, waarin deels algemene ruimten voor de studenten en deels opslag voor de huurders van de commerciële plint is gecreëerd. In totaal hebben wij 218 gemeubileerde studentenwoningen voor buitenlandse studenten van de Erasmus universiteit gerealiseerd.

Het project kende een bijzondere projectstart, waarbij alle werkzaamheden/disciplines op basis van ontwerptekeningen gelijktijdig zijn begonnen; inmeten, werktekeningen maken, engineeren, voorbereiden en uitvoeren. Dit met het oog op de zeer ambitieuze planning en korte doorlooptijd van de opdrachtgever. Alle aannemers (sloop, bouwkundig, installatie en interieur) zijn pas begin januari 2017 bij het project betrokken. Het project is gefaseerd opgeleverd. Du Prie was bouwkundig- en tevens coördinerend aannemer.

Het pand is inpandig gesloopt met behoud van gevel en constructie. De dakopbouw is vervaardigd middels een staalconstructie, houtskeletbouw vloeren en gevels, gevelbekleding en aluminium kozijnen gecombineerd met aluminium en glazen beplating. Het inbouwpakket voor bestaande bouw en nieuwbouw bestond uit een zwevende dekvloer, lichte systeemwanden, sanitaire unit, kitchenette, stoffering en meubilair. In het gehele pand is een compleet nieuwe installatie aangebracht, het pand wordt verwarmd door middel van stadsverwarming.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.