Hoogheemraadschap van Rijnland

LocatieLeiden

OpdrachtgeverHoogheemraadschap van Rijnland

ArchitectStudio Groen + Schild

StatusOpgeleverd

Sluiten

Het kantoorpand van het Hoogheemraadschap Rijnland te Leiden werd intern gerenoveerd.
Het totale gebouw kreeg een eigentijdse metamorfose. De vloeren, binnenwanden en plafonds werden vernieuwd, er werden pantry’s gemaakt en de natte groepen werden vernieuwd. Tevens is alles ingericht met maatwerk meubilair.

Op de begane grond werd de entree aangepast. Hier werd ook het restaurant gehuisvest, dit restaurant werd opnieuw ingedeeld.
Op alle verdiepingen werden vergaderruimtes gerealiseerd en er werden kantoren en flexwerkplekken gesitueerd.
Het gehele gebouw voldoet nu na de renovatie aan alle eisen betreffende duurzaamheid, brandveiligheid en akoestiek.

In verband met de bedrijfscontinuïteit werd dit project in delen uitgevoerd. Bouwgebieden werden afgezet met goede en stevige stofschotten die per fase herbruikbaar waren. Deze stofschotten hadden een mooiere uitstraling zodat de omgeving niet het idee had midden in een bouwplaats te werken. De verschillende opleverdata en deadlines in de planning moesten goed afgestemd worden met de opdrachtgever. Er werd geboord met behulp van een verklikker. Ongeacht de dikke betonconstructie kon er aan de andere kant van de vloer of wand precies worden bepaald waar het gat zich ging vormen. Hierdoor kon er zeer precies voorzieningen worden getroffen voor het opvangen van gruis en stof, zonder dat de onderliggende verdieping of naastgelegen ruimte moest worden afgezet. Dit kwam de fasering ten goede. Wij probeerden het tijdstip van boren zo te plannen dat er in het geheel geen overlast was. Voor dit project hebben we een verhuisscenario uitgewerkt waarbij de minimale overlast voor de medewerkers in de continuïteit van het primaire proces het uitgangspunt is geweest.

De werkzaamheden die mogelijk overlast zouden geven voor de afdelingen binnen het Hoogheemraadschap, zijn door ons tijdig met de betreffende partijen besproken. Onze ervaring leert dat goed overleg vooraf en flexibel zijn in het tijdstip van uitvoering essentieel is. Wij hebben dan ook bewezen flexibel te zijn in het uitvoeren van werkzaamheden die door omstandigheden niet in de reguliere werktijd gedaan konden worden.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.