NECSTGEN

LocatieLeiden

OpdrachtgeverKuijpers Centrale Projecten

ArchitectExilab

StatusIn uitvoering

Sluiten

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) start dit jaar met de bouw van de grootste non-profit cel- en gentherapiefaciliteit van Nederland. Daarmee ontwikkelt zich hier een van de grootste faciliteiten in Europa. NECSTGEN, het Netherlands Center for the Clinical advancement of Stem Cell and Gene Therapies, zal onderzoekers en bedrijven ondersteunen in het ontwikkelen en produceren van regeneratieve therapieën, zoals bijvoorbeeld gekweekte insuline producerende bètacellen voor diabetespatiënten. Du Prie bouw en ontwikkeling is in opdracht van Kuijpers Centrale Projecten verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie van deze hoogwaardig specialistische afdeling.

NECSTGEN wordt gerealiseerd in het Mirai house op het grootste Life Science en Health cluster van Nederland, het Leiden Bio Science Park waar ook het LUMC deel van uitmaakt. In de vijf verdiepingen tellende rechtervleugel van dit gebouw, wordt de GMP (Good Manufacturing Practice)-faciliteit gebouwd van ruim 6.000 m2. Op de derde en vierde verdieping komen NECSTGEN’s klasse GMP-B-cleanrooms, klasse GMP-C-cleanrooms en een QC-laboratoria. LUMC betrekt na de verbouwing de tweede verdieping voor haar laboratoria die ook volledig in het teken van regeneratieve geneeskunde staan. Op de eerste verdieping worden de kantoren voor beide organisaties gebouwd en de bovenste verdieping van het gebouw bevat de (gezamenlijke) technische infrastructuur.

 

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.