Hotel Mercier

LocatieAmsterdam

OpdrachtgeverDVM

ArchitectHKA Architecten

Kenmerkenbinnenstedelijk | monument | hotel

Statusopgeleverd september 2018

Sluiten
  1. Het voormalige COC-kantoor aan de Rozenstraat in Amsterdam is door Du Prie gerenoveerd en getransformeerd tot hotel met circa 48 kamers. Tien daarvan zijn gesitueerd in een nieuwbouwblok in de achtertuin. De overige kamers zijn in het monumentale gebouw gecreëerd. Op de begane grond realiseerden wij de ontvangstruimte en een restaurant. Hotel Rozenstraat ligt aan een smalle straat middenin de binnenstad van Amsterdam. Dit betekende een complexe binnenstedelijke logistiek en veel overleg met stakeholders in de omgeving.
  2. Du Prie herstelde het monumentale pand volgens ontwerp van de architecten Posthumus Meyjer en Berlage. Het gebouw is gestript van alle elementen die niet in dit ontwerp horen en asbest is verwijderd, met name boven de originele stucplafonds en op de trappen. De volledige fundering is vernieuwd, waarbij de oude kespenfundering is verwijderd, opgevangen en vervangen door schroefinjectiepalen. Het gerestaureerde plafond heeft het originele daklicht teruggekregen, voorzien van isolerende materialen. Het daklicht zorgt voor natuurlijke lichtinval in de oude toneelzaal op de 4de verdieping. De buitenkozijnen zijn gerestaureerd in originele vorm en hebben HR++glas gekregen met behoud van originele details. Inmiddels zijn ook de afbouw van de hotelkamers, de E- en W-installaties en de nieuwe kelder onder het gebouw gerealiseerd.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.