Stadhuis Leiden

LocatieLeiden

OpdrachtgeverGemeente Leiden

ArchitectOffice Winhov b.v.

StatusIn uitvoering

Sluiten

Het stadhuis in Leiden, een rijksmonument, wordt met de verbouwing aangepast voor een nieuwe, flexibele manier van werken. In de nieuwe situatie komen er driemaal zoveel mensen te werken dan nu. Daarnaast wordt het gebouw verduurzaamd, onder meer door het toepassen van warmte-koude opslag, met gebruik van water uit de gracht. Tegelijk met de aanpassingen wordt de monumentale sfeer zoveel mogelijk teruggebracht. De oorspronkelijke binnenhof komt bijvoorbeeld terug, in de vorm van een groene binnentuin.

Vanwege de verbouwing van het stadhuis verhuist alle publieke dienstverlening (niet alleen van het stadhuis maar ook van het Stadsbouwhuis) naar het nieuwe Stadskantoor in gebouw LEVEL.  Vanaf 6 januari is de publieke dienstverlening in een nieuw jasje te vinden in het Stadskantoor, direct naast station Leiden Centraal.

Du Prie voert de verbouwing van zowel het Stadskantoor als het Stadhuis uit voor de Gemeente Leiden.

Projecten

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.