Tijdelijke Rechtbank Amsterdam

LocatieAmsterdam

Opdrachtgeverdpcp (in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf)

ArchitectCepezed Delft

KenmerkenNieuwbouw/ circulair

StatusOpgeleverd

Sluiten

In opdracht van het consortium dpcp heeft Du Prie bouw & ontwikkeling de bouwkundige realisatie van de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht van de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam uitgevoerd. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect bij het project betrokken. Putman installaties en Schoonderbeek installateurs hebben respectievelijk de W- en E-installaties uitgevoerd, onder coordinatie van du Prie. Alle uitvoerende partijen waren al in het ontwerpproces actief binnen het project. Ook het onderhoud van het pand gedurende de gebruiksperiode valt binnen de opdracht, alsmede de demontage van het gebouw na afloop.
De tijdelijke nieuwbouw van 5.662 m2 op het terrein van het bestaande Parnascomplex aan de Parnassusweg vormt samen met de bestaande torens E en F de tijdelijke rechtbank, waarin een groot deel van de rechtspraak doorgang vindt tijdens de vijf jaar dat op hetzelfde perceel een nieuwe permanente herhuisvesting wordt ontwikkeld. Voor zowel de tijdelijke als permanente nieuwbouw vindt gedeeltelijke sloop van het bestaande complex plaats. Na afloop van de gebruiksperiode is het gebouw in zijn geheel herbruikbaar op een andere locatie.
In het gebouw vinden tijdens de gebruiksperiode essentiële processen van de rechtbank plaats. De eisen aan het tijdelijke pand zijn dan ook hoog. Zo mag het interim-karakter van het gebouw geenszins afbreuk doen aan de representativiteit en gelden onverkorte condities betreft zaken als outillage, complexe logistiek, akoestiek, comfort en veiligheid.
De complexe logistieke situatie op de zuid-as in Amsterdam en de dagelijkse praktijk van de Amsterdamse rechtbank vormden een uitdaging voor onze uitvoerder op het project. Door goed overleg met de verschillende stakeholders in het gebied en dagelijks contact met een contactpersoon van de rechtbank is het gelukt om het de bouw naar ieders tevredenheid te laten verlopen.
De tijdelijke rechtbank: een gebouw en proces waar wij erg trots op zijn.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.