Vijverlocatie

LocatieLeiden

OpdrachtgeverCV Vijverkwartier

ArchitectR4A en Lohmann's Architecture

StatusOpgeleverd

Sluiten

Room for Architecture te Delft tekende voor het ontwerp op basis van de door de raad goedgekeurde stedenbouwkundige visie. Het kantoorpand staat haaks op de vijver en vormen enerzijds een afronding van de stedelijke boulevard aan de Plesmanlaan en anderzijds een beƫindiging van de groene structuur langs het Pesthuis. De parkeerplaatsen zijn verdeeld over een kelder en een parkeerlaag waarbij het merendeel is verscholen achter de plint van het gebouw.

De gevel is volledig geprefabriceerd aangeleverd en gemonteerd op het werk. Binnenblad, gevelmetselwerk en kozijnen zijn in zijn geheel gemonteerd in het werk.

Het inbouwpakket bestaat hoofdzakelijk uit industriĆ«le materialen. Glas, RVS, aluminium en beton zijn de hoofd materialen, waardoor het geheel een strak, industrieel en zakelijk uiterlijk krijgt. De prime area’s, bestaande uit de entree, vergaderzalen en restaurant, zijn de eyecatchers van het gebouw. In de entree is een, door de TU Delft ontwikkelde, volledig glazen hoofdtrap gerealiseerd. Doordat de kantoren zijn ingedeeld met De kantoren zijn glazen systeemwanden is een open structuur ontstaan.

Projecten

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.