Naar projecten

CHDR

  • Leiden
  • CHDR
  • Architectenbureau cepezed
  • Opgeleverd

du Prie realiseerde de nieuwbouw van onderzoeksbedrijf ‘Centre for Human Drug Research’. Het pand heeft een kantoor- en zorg/onderzoeksfunctie: patiënten hebben hier een tijdelijk onderkomen zodat zij kunnen worden gevolgd. De hoofddraagconstructie bestaat uit een stalen constructie als zichtwerk en vloeren van kanaalplaten, met een betonnen parkeerkelder. Het exterieur heeft een moderne uitstraling door een structurele vliesgevel rondom en de met aluminium afgewerkte binnenwanden. Het gehele pand hebben we voorzien van een klimaatplafond. Op de begane grond is de entree met daarbij de filmzaal gerealiseerd. De onderste verdiepingen bestaan uit kantoren met een eigen keuken en bedrijfsrestaurant; op de bovenste drie verdiepingen worden onderzoeken verricht en zijn de slaapkamers voor patiënten gerealiseerd.

In de naastgelegen laboratoria werd tijdens de bouw doorgewerkt. Daarom hebben we trillingsarme grondverdringende schroefpalen gebruikt voor de bouw van de fundering. Ook de damwanden voor de betonkelder werden gedrukt en niet getrild. Vanwege de zorgfunctie hebben we de strengste eisen gehanteerd voor het schoon verwerken van de verschillende materialen.

Nieuwbouw

Meer weten over dit project?

René Middelkoop

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling