Naar projecten

5 Keizers

  • Amsterdam
  • Credit Suisse Asset Management
  • Dam & Partners
  • Opgeleverd

Dit project omvatte het renoveren van het kantorencomplex 5 Keizers (vijf panden aan de Keizersgracht/Wolvenstraat) en het renoveren van het achterliggende tuinhuis. De Amsterdamse grachtengordel staat sinds augustus 2010 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Aan het uiterlijk van de gevels van deze grachtenpanden mag vanwege de monumentale status niets gewijzigd worden. Daarom zijn alleen de stalen ramen vervangen door aluminium ramen met hr++ beglazing. De buitenzijde is opnieuw geschilderd. De binnenzijde van 5 Keizers is volledig gerenoveerd. De panden zijn onderling met elkaar verbonden gebleven en drie panden zijn geschikt gemaakt als hoogwaardige kantoorruimtes. In het souterrain op nummer 287 is een supermarkt gehuisvest. De panden werden helemaal gestript en gesloopt en vervolgens opgebouwd met nieuwe kernen met liften, nieuwe trappenhuizen en nieuwe elektro- en werktuigbouwkundige installaties. Ook zijn de panden voorzien van koeling en is de isolatiewaarde verhoogd. Op het dak van de panden is een nieuwe indeling gemaakt voor de diverse installaties.
Het tuinhuis in de keurtuin achter 5 Keizers, een van de beschermde tuinen in de Amsterdamse binnenstad, is tegelijkertijd gerenoveerd, met zorg voor de aanwezige beplanting. Een prachtig project op een unieke locatie.

Renovatie

Meer weten over dit project?

Fred van der Hoorn

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling