Naar projecten

Hermes City Plaza

  • Rotterdam
  • Egeria
  • Exterieur: Van Wilsum Van Loon, interieur: Standard Studio
  • Opgeleverd

Aan het Stadhuisplein in Rotterdam realiseerde du Prie als bouwkundig en coördinerend aannemer de renovatie en herindeling van een bestaand pand, met erboven een nieuwe tweelaagse dakopbouw. De oorspronkelijk functie (commerciële plint met kelderruimte en kantoren op de vier verdiepingen) is uitgebreid tot een commerciële plint met studentenhuisvesting op de zes verdiepingen en een gedeelde kelder met algemene ruimtes voor de studenten en opslag voor de huurders van de commerciële plint. Het pand is inpandig gesloopt met behoud van gevel en constructie. De dakopbouw is gemaakt met een staalconstructie, houtskeletbouwvloeren en -gevels, gevelbekleding en aluminium kozijnen, gecombineerd met aluminium en glazen beplating. Het inbouwpakket voor de bestaande bouw en nieuwbouw bestond uit een zwevende dekvloer, lichte systeemwanden, een sanitaire unit, kitchenette, stoffering en meubilair. In totaal hebben we zo 218 gemeubileerde studentenwoningen gerealiseerd voor buitenlandse studenten van de Erasmus Universiteit. Er is een compleet nieuwe installatie aangebracht; het pand wordt verwarmd via stadsverwarming.

Alle werkzaamheden en disciplines zijn op basis van ontwerptekeningen gelijktijdig begonnen: inmeten, maken van werktekeningen, engineeren, voorbereiden en uitvoeren. Dit met het oog op de zeer ambitieuze planning van de opdrachtgever en de korte doorlooptijd. Het project is gefaseerd opgeleverd.

 

Meer weten over dit project?

Hans van Es

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling