Naar projecten

Hotel Mercier

  • Amsterdam
  • DVM
  • HKA Architecten
  • opgeleverd september 2018

du Prie heeft het voormalige COC-kantoor aan de Rozenstraat in Amsterdam gerenoveerd en getransformeerd tot hotel met circa vijftig kamers. Tien daarvan zijn gesitueerd in een nieuwbouwblok in de achtertuin. De overige kamers zijn gecreëerd in het monumentale pand. Op de begane grond realiseerden wij de ontvangstruimte en een restaurant.

Het monumentale pand hebben we gerenoveerd volgens ontwerp van de architecten Posthumus Meyjer en Berlage. Het gebouw is gestript van alle elementen die niet in dit ontwerp horen. Asbest is verwijderd, met name boven de originele stucplafonds en op de trappen. De volledige fundering is vernieuwd, waarbij de oude kespenfundering is verwijderd, opgevangen en vervangen door schroefinjectiepalen. Het gerestaureerde plafond heeft het originele daklicht teruggekregen, voorzien van isolerende materialen. Het daklicht zorgt voor natuurlijke lichtinval in de oude toneelzaal op de vierde verdieping. De buitenkozijnen zijn gerestaureerd in originele vorm en hebben HR++-glas gekregen met behoud van originele details. Ook de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en de nieuwe kelder onder het gebouw hebben we gerealiseerd. Hotel Rozenstraat ligt aan een smalle straat, midden in de binnenstad van Amsterdam: een complexe binnenstedelijke logistiek, waardoor we  ook veel overleg hebben gehad met stakeholders in de omgeving.

Renovatie

Meer weten over dit project?

Fred van der Hoorn

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling