Naar projecten

LUMC

  • Leiden
  • LUMC
  • In uitvoering

Als aannemer zijn wij al jaren onderdeel van het vaste bouwteam van het LUMC te Leiden. In het LUMC hebben wij een doorbraak gerealiseerd van de centrale hal naar de C-kern waarbij ook de centrale hal gerenoveerd is met inachtneming van de bedrijvigheid (5000 bezoekers per dag). Gelijktijdig hebben wij hier de centrale keuken heringedeeld en gerenoveerd. Tijdelijke units hebben in die tijd de keukenfunctie overgenomen. Ten behoeve van de bereikbaarheid voor het onderwijs- en onderzoekgebouw hebben wij een tunnelaansluiting gemaakt met een loopbrug in het magazijn, diverse gangen zijn verbreed en een natte groep verplaatst. Diverse patio vloeren zijn door ons gedicht en het complete bedrijfsrestaurant inclusief keuken verbouwd en uitgebreid.

Relevante ruimtes die door ons in de afgelopen jaren zijn verbouwd
Wij zijn zeer ervaren in het gefaseerd verbouwen van afdelingen. Zo hebben wij de renovatie van 2 afdelingen voor een laboratorium gerealiseerd, de renovatie van afdeling K4 betreffende de 3 Tesla (MRI), totale verbouwing van de afdeling C11Q, de renovatie van cardio kamer 3, de renovatie van de traumakamer nabij de EHBO afdeling, een CT scan ruimte, de afdeling J-09 t.b.v. nierdialyse, de complete afdeling (gefaseerd) C-06 t.b.v. de beenmergtransplantatie, Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT), de complete afdeling nucleaire bestraling, het hartcentrum, de centrale bloedafname, de afdeling oogheelkunde, de acute opname afdeling, het stamcellab, de MRI populatiescanner en de isolatiekamer hebben wij geheel gerenoveerd. Dit alles met inachtneming van de stralingsvoorwaarden en veiligheidsvoorschriften.
In 2014 is De Gaanderij in gebruik genomen. De Gaanderij verbindt de parkeergarage en de hoofdentree van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met elkaar. In 2015 hebben wij o.a. de afdeling kindergeneeskunde en de nieuwe daktuin opgeleverd. In 2016 is door ons het geboortehuis Leiden opgeleverd. GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio.

Bouwen voor de zorg
Design & Build
Renovatie

Meer weten over dit project?

Hans van Es

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling