Naar projecten

Masterplan Noordman

  • Leiden
  • Banckert V
  • Architectenbureau ir. Kees Lau en GVB architecten
  • Opgeleverd

Masterplan Noordman bestond uit twee fasen, met als doel het gebied rondom houtzagerij Noordman in Leiden te vernieuwen. In de eerste fase heeft du Prie restaurant Woods gerealiseerd: een stijlvol restaurant met terras in de oude droogloods. Het hoge afwerkingsniveau en de lastige situering (ingeklemd tussen de Rijn en Houtzaagmolen De Heesterboom) maakten dit een complex project.

Voor de restauratie van dit monument was het noodzakelijk de loods geheel te demonteren, zodat ieder element op zichzelf volledig gerestaureerd kon worden. Eerst zijn alle houten spanten en losse elementen zorgvuldig in kaart gebracht en gelabeld. Vervolgens is de droogloods uit diezelfde materialen opnieuw opgebouwd, waar nodig aangevuld met moderne elementen. De loods kreeg glazen gevels voor een open uitstraling, in contact met het water. De originele houten spanten komen zo bovendien prachtig tot hun recht. Het geheel heeft een authentieke, warme en moderne uitstraling. Voor de keuken van het restaurant werd een nieuw gedeelte bijgebouwd in dezelfde stijl. Het volledige pand hebben we onderkelderd, met diverse opslagruimten en kantoorvertrekken. Het project is genomineerd geweest door het Rijnlands Architectuur Platform als fraaiste voorbeeld van hergebruik.

In de tweede fase van het Masterplan Noordman hebben wij op deze prachtige locatie twaalf karaktervolle luxe woningen met aanlegsteigers gebouwd en 22 comfortabele appartementen aan het water, met daaronder een halfverdiepte parkeergarage. De luxe woningen bestaan uit een villa, twee twee-onder-een-kapwoningen en negen watervilla’s.

Meer weten over dit project?

Hans van Es

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling