Naar projecten

NECSTGEN

  • Leiden
  • Kuijpers Centrale Projecten
  • Exilab
  • In uitvoering

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werkt aan de grootste non-profit cel- en gentherapiefaciliteit van Nederland en een van de grootste faciliteiten in Europa. NECSTGEN, het Netherlands Center for the Clinical advancement of Stem Cell and Gene Therapies, zal onderzoekers en bedrijven ondersteunen in het ontwikkelen van regeneratieve therapieën, bijvoorbeeld voor diabetespatiënten. du Prie is in opdracht van Kuijpers Centrale Projecten verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie van deze hoogwaardig specialistische afdeling.

NECSTGEN wordt gerealiseerd in het Mirai house op het Leiden Bio Science Park. In de vijf verdiepingen tellende rechtervleugel van dit gebouw, wordt een GMP (Good Manufacturing Practice)-faciliteit gebouwd van ruim 6.000 m2. Op de derde en vierde verdieping komen NECSTGEN’s klasse GMP-B-cleanrooms, klasse GMP-C-cleanrooms en een QC-laboratoria. Na de verbouwing komen de laboratoria van LUMC die ook volledig in het teken van regeneratieve geneeskunde staan op de tweede verdieping. Op de eerste verdieping zijn de kantoren voor beide organisaties en in de bovenste verdieping van het gebouw bevindt zich de (gezamenlijke) technische infrastructuur.

 

Bouwen voor de zorg
Renovatie

Meer weten over dit project?

Hans van Es

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling