Naar projecten

Schipholweg 130

  • Schipholweg Leiden
  • Veiligheidsregio Hollands Midden en Syntrus Achmea Real Estate and Finance
  • Bart van de Putte
  • In uitvoering

du Prie bouw & ontwikkeling heeft samen met Boele & van Eesteren het project Schipholweg 130 in Leiden gerealiseerd. Het nieuwbouwplan omvat appartementen en een brandweerkazerne. Na de sloopwerkzaamheden is de bouw gestart. Het vijflaagse appartementengebouw telt in totaal 140 huurappartementen verdeeld over vier bouwdelen. Op de begane grond bevinden zich een aantal appartementen, de entreevoorzieningen voor de bovenliggende woonlagen, bergingen voor de woningen en parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. Tussen de bouwdelen zijn binnentuinen aangelegd, die deels als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen dienen. De binnentuinen worden door middel van een glazen gevel die dient als geluidsscherm afgeschermd van het spoor en de Schipholweg. Alle woningen beschikken over een balkon of terras. Aan de zuidzijde heeft het gebouw vier bouwlagen. Hier is een nieuwe brandweerkazerne gebouwd van twee bouwlagen, met onder andere een kantoor en kantine. Vanuit de remise kunnen brandweervoertuigen met spoed uitrukken. Boven de kazerne bevinden zich nog twee woonlagen.

Het omliggende terrein is ingevuld met groen en parkeergelegenheid. Het bestaande plantsoen nabij de Oegstgeesterweg wordt beperkt uitgebreid, de bomen die hier staan blijven behouden. Het gebouw is bereikbaar via de bestaande toegangsweg met inrit van de Schipholweg; naast het voorterrein van de brandweer is een tweede ontsluitingsweg aangelegd.

 

Woningbouw
Nieuwbouw
Projectontwikkeling
Utiliteitsbouw

Meer weten over dit project?

René Middelkoop

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling