Nieuwbouw en renovatie Groene Hart Lyceum en Topmavo

Het Groene Hart Lyceum aan de Tolstraat in Alphen aan den Rijn wordt vanaf het najaar van 2017 uitgebreid en gerenoveerd. Op dezelfde locatie komt er naast het Lyceum een nieuw schoolgebouw voor de Topmavo, die nu nog gevestigd is aan de Halverwege. Beide scholen zijn onderdeel van CSG Groene Hart. De bijgebouwen van het Lyceum worden afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe Topmavo. Het Lyceum en de Topmavo blijven in individuele gebouwen gehuisvest, maar de gebouwen worden wel met elkaar verbonden middels een nieuw sportgebouw, waar beide scholen in de toekomst gebruik van zullen maken.

Wie is wie

Bouwadviesbureau Alphaplan begeleidt het bouwproces. Architectenbureau AAI heeft het ontwerp gemaakt in overleg met SCOPE Scholengroep. Du Prie bouw & ontwikkeling is hoofdaannemer van het project en daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering. Onze uitvoerder voor dit project is de heer T. van der Lucht. Hij is dagelijks aanwezig op de bouw en is verantwoordelijk voor de activiteiten op locatie.

Werktijden

Onze werktijden zijn van circa 07:00 tot circa 16:00.

Informatie en communicatie

Samen met SCOPE Scholengroep houden wij alle betrokkenen op de hoogte van de voortgang van de bouw en eventuele andere belangrijke zaken. Dit doen wij via deze website, de website van SCOPE Scholengroep en periodieke nieuwsbrieven die wij bij omwonenden bezorgen.

Mocht er gedurende de bouw prangende punten / calamiteiten zijn, dan kunt u altijd de bouwkeet inlopen. Voor vragen of opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar: scope@duprie.nl of een melding maken via het meldingsformulier.
Voor calamiteiten gedurende vakantie perioden waarin de bouw gesloten is kunt u mailen naar noodgeval@duprie.nl.

Planning

De nieuwbouw/renovatie van het Lyceum en de nieuwbouw van de Topmavo zijn onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. In oktober 2017 heeft de gemeente de plannen voor de nieuwe gebouwen van de Topmavo en het Lyceum definitief goedgekeurd en in de herfst van 2017 zijn de voorbereidingen voor de bouw van start gegaan.

Naar verwachting is het nieuwe gebouw van de Topmavo in het vierde kwartaal van 2018 klaar. Daarna beginnen wij met het Lyceum. Het bestaande gebouw wordt grondig verbouwd en deels vervangen door nieuwbouw. Voor de Topmavo en het Lyceum samen komt er een nieuw sportgebouw. Het Lyceum en het sportgebouw zijn naar verwachting medio 2020 gereed.

 

Globale projectplanning

  • Nieuwbouw Topmavo, 4e kwartaal 2017 tot 4e kwartaal 2018
  • Nieuwbouw Sportgebouw en renovatie Lyceum, 1e kwartaal 2019 tot 2e/3e kwartaal 2020.

Transport en verkeer

Gedurende de bouw kunt u in de buurt meer auto’s verwachten dan gemiddeld, voor het parkeren van deze auto’s is een parkeerterrein aangelegd. Hierdoor zal voor u de parkeeroverlast minimaal zijn. Daarnaast zullen wij bij belangrijke transport momenten een verkeersregelaar inzetten om het verkeer in goede banen te leiden.

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.