Naar overzicht

Spektakel in de stad!

  • Nieuws
  • 10 mei 2021

Spektakel in de stad!

Midden in het centrum van Leiden was er op maandag 10 mei al vroeg in de morgen spektakel in de stad!
Het Stadhuis van Leiden, momenteel in grootschalige renovatie door du Prie bouw en ontwikkeling, werd voorzien van de eerste van in totaal 5 stalen trappen. In opdracht van du Prie voerde Stairway Trappen de werkzaamheden uit.

Elke trap is geheel gemaakt van staal en bestaat uit één stuk per 22 treden. Het gewicht is maar liefst 2,5 ton per trap!

Het inhijsen zelf werd gedaan via het dak van het Stadhuis en trok daarmee veel bekijks in de binnenstad. Met een tolerantie van slechts enkele centimeters liet de kraanmachinist de trap via een dakopening precies in het afgewerkte trappenhuis zakken. De trappen worden na plaatsing voorzien van prefab terrazzo treden en gebogen, massief houten leuningwerk. Op naar het eindresultaat!

Een knap staaltje werk, waarin Stairway Trappen en du Prie bouw en ontwikkeling hun bouwkwaliteiten in een zeer uitdagende omgeving goed laten zien. De renovatie van het Stadhuis geschiedt in opdracht van gemeente Leiden.

#staal #samensterk #bouwen #millimeterwerk #dupriedoet’t @fredvanderhoorn @gijsvanderniet @onnoinnemee @jamieoosterbroek @guusvanderhoeven #onzetoppers

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling