Naar overzicht

Restauratie Rozenstraat in Amsterdam

  • Nieuws
  • 13 november 2017

Restauratie Rozenstraat in Amsterdam

Het voormalige COC-kantoor wordt gerenoveerd tot hotel met circa 48 kamers. Tien daarvan worden gesitueerd in een nieuwbouwblok in de achtertuin. De overige kamers worden in het voormalige kantoor gesitueerd. Op de begane grond wordt de ontvangstruimte en een restaurant gerealiseerd.
Hotel Rozenstraat ligt op een prachtige locatie middenin de binnenstad van Amsterdam.
Du Prie herstelt het monumentale pand volgens ontwerp van de architecten Posthumus Meyjer en Berlage. Alle elementen die niet in dit ontwerp horen zijn verwijderd en de originele elementen worden gerestaureerd. Het reeds gerestaureerde plafond krijgt een daklantaarn wat zal zorgen voor prachtige lichtinval op de bovenste etage. De buitenkozijnen zijn gerestaureerd en hebben nieuw glas gekregen met behoud van originele details.
Inmiddels is ook een begin gemaakt met de wanden van de hotelkamers, de diverse installaties worden aangelegd en is de nieuwe kelder onder het gebouw gerealiseerd.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling