Renovatie Strawinsky Huis

Het huidige Strawinskyhuis, gelegen aan de Prinses Irenestraat 39-43 te Amsterdam zal komende tijd worden getransformeerd tot een nieuw, hoogwaardig kantoorgebouw. In opdracht van Strawinskyhuis B.V. zal hoofdaannemer du Prie bouw & ontwikkeling b.v. deze grootschalige renovatie uitvoeren en begeleiden. Het project gaat in juli 2021 van start met de gedeeltelijke sloop van de huidige bebouwing. Hierna zal de realisatie van het nieuwe Strawinskyhuis starten met renovatie van het bestaande pand. Een modern en toekomstbestendig kantoorpand, verdeeld over vier bouwlagen. Het pand zal tevens worden voorzien van een patio en een atrium. Aangrenzend wordt de bestaande parkeergarage van twee bouwlagen gerenoveerd. Middels deze informatiepagina houden wij u op de hoogte van actualiteiten over dit mooie project!

Duurzaamheid

De nieuwbouw en renovatie van het Strawinskyhuis is gerealiseerd volgens de BREEAM normen. BREEAM is hét duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Weten wat dit inhoud voor het Strawinksyhuis? Klik hier voor de casestudy van dit project.

Wie is wie

Het renovatieproject is uitgevoerd in opdracht van Strawinskyhuis B.V. Hoofdaannemer van het project en daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering is du Prie bouw & ontwikkeling b.v. Onze uitvoerder voor dit project was Sjoerd van den Oever.

Nieuws

Juni 2023
Het pand “Strawinskyhuis” is inmiddels opgeleverd aan onze opdrachtgever. De huurder heeft het bouwterrein overgenomen en zal verder gaan met het afbouwen van het pand.

Maart 2023
Het is bijna zover, de bouwkundige oplevering staat gepland voor het komende kwartaal.

Januari 2023
In het pand is ons deel van de afbouw nu in de afrondende fase beland. De afbouw binnen duurt nog een aantal maanden en dan kunnen wij het stokje overdragen aan de partijen welke voor de huurders de inbouwpakketten gaan verzorgen.

December 2022
Het exterieur begint zichtbaar zijn ware uitstraling te tonen. De bouwlift is inmiddels verwijderd en op de transportgaten na is de gevel gesloten. De komende weken zal ook het laatste zetwerk afgerond worden en daarmee is de gevel klaar!

Oktober 2022
De buitenkant van het pand begint zijn uiteindelijke uitstraling te krijgen. Inmiddels is het monteren van de gevel elementen zo goed als afgerond. Zodra we de lift in het gebouw kunnen gebruiken zal de lift voor de gevel worden verwijderd zodat hier het laatste stukje van de gevelelementen kan worden gemonteerd. Ook de dakbedekking is aangebracht en de afwerking van het parkeerdek is vervangen.
Binnen vorderen de werkzaamheden gestaag. De laatste zandcement dekvloeren zijn gesmeerd en de overige werkzaamheden zijn in volle gang. Alle afbouw disciplines, stukadoors, schilders, tegelzetters, vloerleggers, wanden bouwers, elektriciens, loodgieters, zijn in het pand aan het werk.

Wat kunt u verwachten de komende periode?
De komende maanden wordt er gestart met de montage van de dakrandafwerking. Tevens zullen nog er voor het einde van het jaar de nieuwe hekwerken langs het parkeerdek geplaatst worden.

Verkeer

Parkeren
Het parkeren van werkbussen en bouwplaats personeel gebeurt in de aanwezige parkeergarage van het pand, u zult hier geen hinder van ondervinden.

Bereikbaarheid bedrijven en ondernemingen
Bedrijven zullen bereikbaar blijven.

Transport

Transporten zullen buiten de spitstijden worden gepland om overlast op de weg te voorkomen.
Hierbij hanteren wij de volgende tijdvakken:
Ochtendspits: 08:00 – 09:30 uur.
Avondspits: 16:00 – 17:30 uur.

Om de doorstroom goed te reguleren mag het bouwverkeer niet wachten/stilstaan op de openbare weg. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om bouwverkeer bij belangrijke transportmomenten goed te instrueren. Om hinder te voorkomen en beperken zal het transport via de Strawinskylaan geleid worden en de Prinses Irenestraat zoveel mogelijk worden ontzien.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling