Naar overzicht

Catharinasteeg Leiden wint NRW Jaarprijs 2018

  • Nieuws
  • 26 september 2018

Catharinasteeg Leiden wint NRW Jaarprijs 2018

Tijdens de Provada 2018 zijn de finalisten voor de NRW Jaarprijs 2018 bekend gemaakt. Op 20 september werd uit de vijf finalisten het winkelproject Catharinasteeg in Leiden als winnaar gekozen. Architectenbureau Rijnboutt nam, samen met de opdrachtgever, de prijs op het Jaarcongres van Theater Amsterdam in ontvangst. Du Prie is trots op de realisatie van dit bijzondere retailproject midden in de Leidse binnenstad.

“De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca is zeer geslaagd. [..] De liefde voor het monumentale vastgoed is overal zichtbaar in het project, zowel door de
toepassing van historisch verantwoorde kleurenschema’s als door inpassing van monumentale elementen tot in de winkels. Gloednieuw, maar alsof het er altijd al is geweest. [..] De Catharinasteeg is een zeer duurzaam en toekomstbestendig voorbeeld voor de sector en daarmee een terechte winnaar.”

Klik hier voor het juryrapport van NRW.

Klik hier voor meer informatie over het project Aalmarkt Catharinasteeg.

Bouw verder met du Prie

Een ambitieus idee voor een project, een uitdaging voor een bestaand gebouw, een nieuwe stap in je carrière – wij bouwen graag samen met opdrachtgevers, collega’s en andere stakeholders partijen aan een duurzame relatie. Dat levert de mooiste resultaten op.

Neem contact op
du Prie bouw & ontwikkeling