Hofstede Oud Raadwijk

LocatieZoeterwoude

ArchitectSHP Architecten

KenmerkenRestauratie/ monument

StatusOpgeleverd

Sluiten

Oud Raadwijk is een markante hofstede die in 1852 is verbouwd van bestaande boerderij tot een deftig landhuis in neoclassicistische stijl. In het soutterrain bevindt zich onder de woonkamer een kelder met ruim 500 mm dikke muren, tussen de balken gemetselde gewelfjes en dichtgemetselde aangepaste lichtnissen. Uit fundatieonderzoek bleek dat het pand niet is onderheid en zonder dilataties zo over het oude bouwdeel is gebouwd op een dikke kleilaag. In de afgelopen eeuw zijn er verscheidene herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Het restauratieplan bestond uit 3 onderdelen namelijk het fundatieherstel van het woonhuis waarbij gebruik wordt gemaakt van een trillingsarm fundatiesysteem, de restauratie van het voorhuis en de herbouw van een deel van het stalvolume.

Na het funderingsherstel zijn we begonnen met restaureren van de binnen- en de buitenkant van het pand waarbij binnen gedeeltelijk een nieuwe indeling gemaakt is en waarbij de monumentale onderdelen behouden zijn gebeleven. Aan de achterzijde is een nieuwe garage gebouwd waar ook de nieuwe entree is gerealiseerd.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.