Rijnoever

LocatieLeiden

OpdrachtgeverStichting Huisvesting Werkende Jongeren

ArchitectMulderblauw Architecten

KenmerkenNieuwbouw/ renovatie

StatusOpgeleverd

Sluiten

Project Rijnoever was een combinatie van nieuwbouw van een appartemententoren en het verbouwen en optoppen van de bestaande flat in opdracht van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren ten behoeve van woningen voor werkende jongeren.

Op de plaats waar eerst de Morsgarage stond werd een appartemententoren gebouwd van 9 bouwlagen waarin 34 één- en tweekamerappartementen werden gerealiseerd.

De bestaande flat werd uitgebreid met een extra verdieping met 5 appartementen en bovendien werden op de begane grond op de plaats van de bergingen ook 6 appartementen gemaakt. Doordat de appartementen in het bestaande appartementengebouw bewoond bleven was het van belang dat er goed overleg plaatsvond met deze bewoners.

De nieuwbouw bestond uit prefabbeton skeletbouw gecombineerd met VBI elementvloeren. De dakverdieping werd ook uitgevoerd in houtskeletbouw. De keuze voor dit bouwsysteem zorgde voor een relatief korte bouwperiode. De gevel werd uitgevoerd in tradiotioneel metselwerk. Door te werken met kunststof stelkozijnen kon de gevel eerder wind- en waterdicht gemaakt worden en kon relatief snel met de afbouw worden begonnen.

Projecten

Click to access the login or register cheese

Deze website gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te geven. Door gebruik te maken van de website of door op 'Accepteer cookies' te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.